vineri, 21 iunie 2013

Acordarea primului ajutor – tutorial

Inainte de toate trabuie sa stiti ca acordarea primului ajutor nu se poate face decat de persoanele ce au urmat un curs special, in caz contrar cel ce a acordat ajutorul poate fi grav sanctionat in special in cazul in care actiunile acestuia dauneaza grav sanatatii pacientului.

Cursurile de prim ajutor se fac gratuit si sunt oferite de crucea rosie sau de cabinetul de medicina muncii unde sunteti inscris ca angajat al unei firme.

Iata patru pasi ce trebuiesc respectati in acordarea primului ajutor :

Luarea masurilor de siguranta - observati daca in momentul accidentului mai exista in jur potentiale pericole si pe cat posibil incercat sa le indepartati fara sa miscati victima sau daca aceasta se poate deplasa duceti-o la adapost. Daca nu se intrunesc aceste conditii asteptati serviciile de urgenta.
Tutorial - Acordarea primului ajutor

Evaluarea starii victimei - in functie de gravitatea accidentului puteti sau nu sa efectuati anumite tehnici de prim ajutor iar o prima evaluare atenta va poate ajuta.

Asigurarea primului ajutor - consta in tehnici de mentinere a victimei in viata, de resuscitare, de reglare a respiratiei, etc pe care le invatati la cursul de prim ajutor.

Solicitarea ajutorului - chiar daca ati stabilizat victima trebuie sa chemati un serviciu de ambulnta pentru a constata accidentul si a se asigura ca totul este in regula in ceea ce priveste sanatatea celui accidentat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu